VAD ÄR EDUKLIPS?

EDUKLIPS erbjuder korta utbildningsklipp – ett viktigt verktyg för lärare och elever för att kunna introducera, inspirera, förklara eller repetera något, även när tiden är knapp. Alla våra utbildningsklipp är lätta att hitta i olika söksystem, och har en tydlig koppling till den svenska läroplanen.

EDUKLIPS startades 2017 och varumärket ingår i Kunskapsmedia Group AB. Vi som arbetar har mycket lång erfarenhet av utbildningsfilmer för skolan. Du hittar EDUKLIPS hos AV/Media-centraler, skolor och utvalda organisationer. Alla utbildningsklipp har institutionella rättigheter och följer reglerna om upphovsrätt.

EDUKLIPS ERBJUDER TRE SLAGS UTBILDNINGSKLIPP:

• Egenproducerade, unika utbildningsklipp.

• Inköpta utbildningsklipp från svenska eller utländska producenter, som anpassats efter den svenska läroplanen.

• KLIPPBANKEN – med över 200 av våra bästa, mest pedagogiska utbildningsklipp med material från tidigare utgivna filmer av Solfilm Media och Kunskapsmedia.

Alla klipp har bearbetats och anpassats för EDUKLIPS. Målet för oss är att alltid kunna erbjuda det bästa inom korta utbildningsfilmer (vanligtvis 3-6 min långa); en filmgenre som vi ser får allt större betydelse i skolan.

INTRESSERAD AV EDUKLIPS?

Är du en AV-mediacentral eller ett företag som erbjuder filmer till skolan med institutionella rättigheter? Över 800 000 svenska elever har redan nu tillgång till EDUKLIPS. Om du vill testa våra utbildningsklipp kan du kontakta oss genom att mejla info@eduklips.se och ansöka om ett utvärderingskonto (utbildningsklippen får då ej visas i utbildningssammanhang). Tyvärr har vi idag ingen möjlighet att erbjuda lärare eller elever utvärderingskonton.

”Utbildning är utbildning. Vi måste lära oss allt och sedan välja vilken stig vi ska följa.
Utbildning är varken västerländsk eller österländsk. Den är mänsklig.”

Malala Yousafza (1997-)

”Eftersom vi inte kan veta allt om något, borde vi veta lite om allt.”

Blaise Pascal (1623-1662)